Νέα

Ένα τριήμερο - παρέμβαση για την ελληνική τυροκομία και γαλακτοκομία, στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς, την Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018».

Την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου όλος ο κόσμος της Φέτας συναντιέται στην Ελασσόνα, για να παρακολουθήσει την μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για τη Φέτα, αλλά και ένα πλήθος επιστημονικών ημερίδων που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον της παραγωγής.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο θεσμικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Διοργάνωσης, η νεοσυσταθείσα Εθνική Διεπαγγελματική Επιτροπή Φέτας θα «συναντηθεί» με τις αντίστοιχες διεπαγγελματικές της ιταλικής Grana Padano και του γαλλικού Roquefort, υπό την παρουσία του Επικεφαλής του Ιταλικού Οργανισμού ΠΟΠ προϊόντων για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την οργάνωση της παραγωγής και την προώθηση της φέτας στις διεθνείς αγορές.

Περισσότερα...

Ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς καταγράφεται ήδη η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Πέρα από τη βαρύτητα της κλαδικής έκθεσης, του θεσμικού συνεδρίου και του πλήθους των επιστημονικών ημερίδων, στην τριήμερη Διοργάνωση προγραμματίζεται κι ένα πλήθος πολιτιστικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς. 

Η μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη δεσπόζει την πρώτη ημέρα της Διοργάνωσης, το βράδυ της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου. Λίγο νωρίτερα, ο σεφ της γαλλικής πρεσβείας Jean Marie Hoffmann θα συνδυάζει τη φινετσάτη γαλλική κουζίνα με την ελληνικότατη φέτα, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα, κερνώντας με τα εδέσματα του τους επισκέπτες.

Περισσότερα...

Στην Ελασσόνα «χτυπά» η καρδιά της φέτας από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθεί η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018».

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού.

Περισσότερα...

Με την παρουσία του Ιταλού προέδρου του Οργανισμού Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης κ. Leo Bertozzi κι ένα πλήθος θεσμικών παραγόντων  αλλά και εισαγωγέων από την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία ξεκινά την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» στην Ελασσόνα.

Κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξει επίσης το μήνυμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Phil Hogan ειδικά για το μέλλον της φέτας και γενικότερα για τα ΠΟΠ προϊόντα σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναμένεται να αποκαλύψει στην παρέμβαση του ολόκληρη τη στρατηγική της Ε.Ε. για την προστασία της Φέτας και τις εξαγωγικές της δυνατότητες.

Περισσότερα...

 Με βαρυσήμαντο μήνυμα του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων Phil Hogan ξεκινά τις εργασίες της η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου με το θεσμικό συνέδριο στο οποίο αναμένεται να αναλυθεί το παρόν και το μέλλον του διασημότερου ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικών υποθέσεων στην παρέμβαση του αναμένεται να ξετυλίξει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, αλλά και τη στρατηγική της Ε.Ε. για την προώθηση των εξαγωγών της φέτας, πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Στο συνέδριο δεσπόζουν οι ομιλίες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη για τις εθνικές και τις περιφερειακές πολιτικές για τη φέτα, αλλά και η ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ κ. Αντώνη Γεωργακάκη ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες, προκειμένου να καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους, κατακτώντας το μέγιστο βαθμό εξωστρέφειας.

Περισσότερα...
Ακολουθήστε μας: