Συνέδριο: «Φέτα 2018 – Προκλήσεις και προοπτικές»
- «Εθνική και Περιφερειακή Πολιτική για την Φέτα» - κ. Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
- «Τυποποίηση και διασφάλιση ποιότητας της Ελληνικής φέτας», κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
- «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας: Δομή και Λειτουργία» - κ. Γιάννης Βιτάλης Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
- «Καλές πρακτικές που έχουν επιτευχθεί στην Ιταλία σε Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης», κ. Leo Bertozzi, AiciG
- «Δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών στην προώθηση της Φέτας», κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων
- «Αξιοποίηση παραπροϊόντων στη παραγωγή φέτας», κ. Παύλος Σατολιάς μέλος ΔΟΦ – Πρ. ΟΔΗΠΠΑΦ
Ημερίδα: «Πωλήσεις, συσκευασία και διείσδυση της Φέτας σε νέες αγορές»
- «Προτάσεις και λύσεις στην συσκευασία τυροκομικών προϊόντων» κ. Βασίλης Μπούγιας, Γενικός Διευθυντής εταιρίας Μultivac
- «Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές», κ. Ανδρέας Χαρδαλούπας, Διευθυντής Μάρκετινγκ Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα
- «Συνδυασμός φέτας και αρωματικών φυτών», κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος (ΕΑΦΦΕ)
- «Μπύρα και φέτα, γευστικοί συνδυασμοί», κ. Πολ Εμμανουηλίδης, Ζυθοποιός – Σύμβουλος Ζυθοποιίας
Β2Β Συνάντηση «Συνεργασία παραγωγών και εξαγωγές»
- «Συνεργασία παραγωγών και εξαγωγές», κ. Μπάμπης Φιλαρδαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Global Greece
- «Παρουσίαση διεθνών εκθέσεων στο εξωτερικό και προϋποθέσεις συμμετοχής», κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, Πρόεδρος North events
Ημερίδα: «Η συμβολή της Φέτας στην Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία»
α) Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος
- «Η σπουδαιότητα της προέλευσης των 1ων υλών στη "Βιώσιμη Ελληνική Κουζίνα», κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, επιστημονικός συνεργάτης «Local Food Experts»
- «Απαιτήσεις και προϋποθέσεις προμήθειας προϊόντων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», κ. Βασίλης Καραουλάνης, Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας
- «Παρουσίαση προγράμματος «Ελληνικό πρωινό», Dr. Αλέξιος Πατάπιος Κόντης, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ «Ελληνικό Πρωινό»
- «Η διατροφική αξία της φέτας στο πρωινό», κα. Αναστασία Σιατήρα, Διατροφολόγος
- «Έξυπνες λύσεις για brunch με βασικό υλικό την φέτα», κ. Κουτσιμανής Λευτέρης, ειδικός Σεφ
- «Φέτα, Φιλία, Φιλοξενία (Τα 3 Φ) - Αγροδιατροφή & Ολοκληρωμένη Διαχείριση Προορισμού» κ. Βαγγέλης Κυριακού, Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών, Υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού Δήμου Έδεσσας
β) Ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού «Οι δρόμοι της Φέτας»
- «Η σημασία των τοπικών προϊόντων στη δημιουργία τουριστικών πακέτων», κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού
- «Καλές πρακτικές από τους «Δρόμους του Κρασιού». Κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη», κ. Γιάννης Αλμπάνης, Εκπρόσωπος «Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
- «Παρουσίαση του μοντέλου – Οι δρόμοι της Φέτας στην Ελασσόνα», κ. Νίκος Πιτσούλης, Πρόεδρος της Τουριστικής Ακαδημίας του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Ημερίδα: «Νέα επιχειρηματικότητα - Είσοδος νέων επιχειρηματιών στο κλάδο της φέτας»
- «Παγκόσμιες τάσεις στον Αγροδιατροφικό τομέα», κ. Ρότσιος Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
- «Παγκόσμιες τάσεις στην αγορά γαλακτοκομικών», κα Αλεξάνδρα Μέγα, Διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων
- «Πώς μπορεί κάποιος να γίνει γαλακτοπαραγωγός», κ. Αναστάσιος Τσιάρας, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα
- «Αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία για νέους παραγωγούς», κ. Γεωργακάκης Αντώνης, ΕΤΕΑΝ Α.Ε.
- «Συνεταιρισμός και νέα επιχειρηματικότητα» κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γενικός Γραμματέας «ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ»
- «Πως η συνεταιριστική ιδέα συμβάλει στη δημιουργία προϊόντων σταθερής ποιότητας», κ. Γεώργιος Μηλιώνης, Πρόεδρος Γάλα Ελάςς Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας
Ημερίδα: «Η διατροφική αξία της φέτας»
- «Η ποιότητα του Ελληνικού γάλακτος», κ. Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ
- «Η μικροχλωρίδα των ελληνικών τυριών», κ. Αναστάσιος Ακτύπης, Λέκτορας Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας
- «Προστιθέμενη αξία των τυροκομικών - πως τα τυροκομικά έγιναν superfood», κ. Δημήτριος Κουρέτας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- «Να βάζεις φέτα παντού! Η διατροφική αξία και η μαγειρική αξιοποίηση της φέτας», κ. Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας