Η Διοργάνωση

Η επαρχία Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.

Η διοργάνωση πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος πλήθους κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» αποτελεί μια μεγάλη διοργάνωση Ευρωπαϊκής εμβέλειας στην οποία θα συμμετέχουν Φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πρεσβείες, παραγωγοί φέτας, παραγωγοί γάλακτος, επιχειρήσεις εξοπλισμού, συσκευασίας και τεχνογνωσίας στο τομέα της παραγωγής και διάθεσης φέτας, Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, φορείς και επιχειρήσεις διάθεσης φέτας της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου.

Οι στόχοι της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΦΕΤΑ 2018»  είναι:

 • η δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας, αλλά και των αρμοδίων Υπουργείων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναφορικά με την φέτα και ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών για την προώθηση της.
 • η ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η παραγωγή και εξαγωγή της φέτας.
 • η κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών στην παραγωγή και διάθεση γαλακτοκομικών προϊόντων και της φέτας.
 • η δημιουργία προϋποθέσεων για την προώθηση της φέτας στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή αγορά,  αλλά και την τουριστική βιομηχανία.
 • η παρουσίαση εμπειριών και καλών πρακτικών στην προώθηση της φέτας  από φορείς και επιχειρήσεις του εξωτερικού.
 • η κατοχύρωση του προϊόντος “ΦΕΤΑ ΠΟΠ” στη συνείδηση του Έλληνα τυροκόμου, αλλά και του καταναλωτή.

Καθ’όλη την διάρκεια της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΦΕΤΑ 2018» θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 14:00 & από τις 17:00 έως τις 22:00:

 • Έκθεση φέτας –  Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
  Τυροκόμοι, κτηνοτρόφοι, επιχειρήσεις αναλωσίμων φέτας, εξοπλισμού φέτας θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Ο στόχος είναι η δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην παραγωγική αλυσίδα της φέτας, αλλά και των αρμοδίων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και η ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών.
 • Έκθεση- Πωλητήριο  παραγωγών φέτας και άλλων τυροκομικών προϊόντων – 6ης Οκτωβρίου (μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου)
  Παραγωγοί  φέτας και άλλων τυροκομικών προϊόντων, θα πωλούν τα προϊόντα τους.
 • Έκθεση- Πωλητήριο  τοπικών προϊόντων που συνδυάζονται με την φέτα – 6ης Οκτωβρίου (μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου)
  Παραγωγοί  τοπικών προϊόντων (μέλι, αποξηραμένα αρωματικά φυτά, ξηροί καρποί, κρασί και τσίπουρο) θα πωλούν τα προϊόντα τους και παράλληλα θα παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζονται με την φέτα.
 • Ο «Δρόμος της Φέτας στην Ελασσόνα», μία εκδρομική εμπειρία για όλους τους επισκέπτες της διοργάνωσης. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ειδικής εκδήλωσης θα σχεδιαστούν διαδρομές στις πιο γνωστές κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας όπου ο επισκέπτης:
  • θα μπορεί να σταματήσει σε ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει την αγαπημένη του φέτα στον χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που την φτιάχνουν.
  • θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει τις ομορφιές που έχει απλώσει η φύση τριγύρω, αλλά και να γνωρίσει τα έργα του ανθρώπου, αντάξια της γοητείας που τα περιβάλλει π.χ. αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία κλπ.

Ακολουθήστε μας: