Επιχειρείν

Εκδηλώσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Βραβεύσεις

Event Info

10:00 – 17:00
14 Σεπτεμβρίου 2018
Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να αναλύσει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την πορεία της Φέτας προς τις διεθνείς αγορές, αλλά και να αναδείξει τις τεράστιες προοπτικές για την τοπική και εθνική οικονομία από την ορθολογική διαχείριση των δυναμικών προϊόντων της ελληνικής γης.

Παράλληλα το συνέδριο στοχεύει στη δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας, αλλά και των αρμοδίων Υπουργείων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναφορικά με την φέτα και ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών για την προώθηση της.

Οι επίσημοι καλεσμένοι, οι ομιλητές και οι σύνεδροι της Πανελλήνιας Διοργάνωσης «Φέτα 2018» θα συμμετέχουν σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Τρώμε όπως παλιά» όπου θα  έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ψητό Αρνάκι – Κατσικάκι Ελασσόνας (Π.Ο.Π.) σε συνδυασμό με φέτα. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν χορευτές και χορεύτριες από σχολές χορού του Δήμου Ελασσόνας οι οποίοι θα  χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.
 
Πρόγραμμα Συνεδρίου:

  • Εθνική και Περιφερειακή Πολιτική για την Φέτα - κ. Ευάγγελος Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Χρηματοδοτήσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις στον τομέα της φέτας –  κ. Γιάννης Δραγασάκης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • Κοινωνική επιχειρηματικότητα – Νάσος Ηλιόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας
  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας: Δομή και Λειτουργία - κ. Γιάννης Βιτάλης Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
  • Η εμπειρία της λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων – Mr. Nicola Cesare Baldrighi, Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Grana Padano (Ιταλία) και Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Roquefort (Γαλλία)
  • "Good practices that you achieved in Italy with PDO and GI products", Mr. Leo Bertozzi, AiciG    
  • Δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών στην προώθηση της Φέτας -  κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων 
  • Αξιοποίηση παραπροϊόντων στη παραγωγή φέτας - κ. Παύλος Σατολιάς μέλος ΔΟΦ – Πρ. ΟΔΗΠΠΑΦ

 

Χορηγός Εκδήλωσης: